Groep 5 & 6

In groep 6 is de IMV les met juf Nynke weer van start gegaan. De leerlingen konden kiezen uit een
koperinstrument of een keyboard.

DSCN0545DSCN0555DSCN0552DSCN0554DSCN0544

Een nieuw jaar, een nieuw begin!

We zijn alweer een paar weken bezig en toch gebeurt en in korte tijd dan alweer een heleboel! Groep 6 heeft na vorig jaar een definitieve muziekles keuze gemaakt en is alweer volop aan het oefenen. Hiervan zijn een paar foto’s te zien.

De achterwand van de groep is intussen versierd met onze ‘hoogvliegers’ en ons eerste 4xWijzer project is in volle gang. We spelen zeeslag voor het oefenen van coördinaten, maken eigen landkaarten om te leren wat een legenda is en verkennen Europa in een muzikale reis door landen te verbinden met instrumenten en deze in een muziekstuk aan de klas te presenteren. We meten afstanden van steden en gebruiken daarbij een schaal en ontdekken waar Tijnje in Nederland ligt door middel van het register in de atlas. Kortom; we leren en spelen en maken kennis met nieuwe kennis. Spannend en uitdagend!

Oktober 2015
Het 1ste thema van 4x wijzer is afgesloten en we zijn gestart met het nieuwe thema “Vroeger was alles anders”. De kinderen nemen oude spullen mee van thuis voor op de tentoonstellingstafel. Er wordt geschreven met een kroontjespen en ook leren de kinderen vingerhaken en punniken. De komende weken zijn we hier op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag mee aan het werk.
Nu we een aantal weken in dit lokaal zitten hebben we de kinderen gevraagd: “Wat is anders ten opzichte van groep 4 of 5?”

Groep 6:
Moeilijker werk, andere plek, estafetteloper, pluswerk, op vrijdag bij groep 7,8 ipv groep 3,4, breuken, je voelt je groter, leuker, sommen tot 10000, meer werk, meer lezen, minder uitleg, meer geklets, wiebelkussen, voorbeeld geven aan groep 5, andere groepssamenstelling, andere sommen, drukkere weekschema’s, oudste van groep 5/6, grote veld, meer zelfstandig werken, tijdelijk gym op maandag.

Groep 5:
4x wijzer is anders en leuker, meer werk, moeilijker werk, werk moet klaar om half drie, meer lezen, meer zelf werken, cijfers, alfabet, ander lokaal, andere kasten, groter bord, nieuwe bakjes, snelhechter voor 4x wijzer, meer dictee, sommen over de 100, leuker, film kijken met de schermen naar beneden, tafels staan anders,  meer stilte, moeilijkere vragen, meer kinderen, tafels leren, tabbladen in de ringmap, krijtbord, leuke gym, andere tosti dag, alle werk tegelijk in je bakje, op vrijdag naar groep 3/4, weekschema, hogere tafels, werken in een schrift ipv een werkboek, vaker achter de computer, kijken op het plein vanuit het lokaal,

Februari 2016

De afgelopen weken hebben we weer veel toetsen gemaakt. In de maanden januari en februari is het voor de leerlingen altijd spannend. De toetsen en de rapporten staan in het middelpunt.
Het laatste thema van 4 keer wijzer is deze keer “Het Oude Egypte”.
Vragen als: “ Wat is een mummie? Waarom kregen de doden sjawabti’s mee het graf in?” komen aan de orde. Op facebook stonden al een aantal foto’s.
Als eindopdracht hebben de leerlingen een krant gemaakt waarin ze moesten vertellen wat ze hebben geleerd over “Het Oude Egypte”.
De taalopdrachten deze week zijn in projectvorm. Groep 6 heeft het thema Ruimtemissie- leven op aarde en groep 5 heeft thema Boekie Woekie.
Wij wensen volgende week iedereen een prettig vakantie.