Groep 3 & 4

 

We zijn weer begonnen! 
Na zes weken vakantie was het weer hoog tijd om naar school te gaan en wat hadden we er allemaal veel zin in! Zo’n eerste dag is altijd even spannend. Wat gaan we doen , hoe is de nieuwe juf… 
Sommige kinderen moesten nog even wennen aan het idee om weer naar school te gaan.                      
Een leerling zei de eerste maandagochtend: Ik gean moarn wol nei skoalle mem…

Even voorstellen… 

In groep 3 en 4 zitten 14 kinderen, 10 in groep 3 en 4 in groep 4.                                                                          
We hebben 2 juffen, juf Grietje en juf Nynke .
Groep 4 moet altijd even wennen aan al die nieuwe vakken naast rekenen en lezen: spelling, taal en begrijpend lezen. Daarnaast weten zijn natuurlijk heel goed hoe alles gaat en kunnen het goede voorbeeld zijn voor groep 3! 
Ik is het eerste woordje wat de kinderen van groep 3 hebben geleerd.  Een mooi woord wat de kinderen naar zichzelf laat kijken. Wie ben ik, wat doe ik , hoe wil ik zijn, wat heb ik nodig…
Het is natuurlijk heel fijn jezelf kunnen zijn. Ieder kind is uniek en mooi zoals hij of zij is…

Ik ben ik en jij bent jij… samen zijn wij wij!  

Nynke

Nieuws oktober 2015

In het kader van de Kinderboekenweek  hebben we donderdag 8 oktober een bezoek gebracht aan de bibliotheek in Gorredijk. Allereerst werden we voorgelezen door Hilda uit een van de bekroonde boeken.  Daarna hebben we een beweegbare boekenlegger gemaakt (het is raar maar waar ;-)) en proefjes gedaan die gingen over drijven en zinken. Ook in de klas zijn we op vrijdagmiddag druk in de weer geweest met het thema Raar maar waar door middel van een circuit met 4 onderdelen: 

* Maak een kettingreactie

* Bedenk een opmerkelijke uitvinding

* Maak met je groep een robotje

* Proefjes. 

En daarnaast natuurlijk lekker veel (voor) lezen!! 

Groep 4 heeft samen met groep 5 meegedaan aan de groene spelen in de Skans in Gorredijk. Dit was een zeer sportieve ochtend in alle opzichten. Lekker bewegen en meedoen aan spelletjes waar geen winnaars of verliezers zijn. Acrobatische toeren, dansen, spelen met de parachute, het chagrijnenspel, rollen met de grote mat. Aan het einde van de ochtend hebben ze de dans, die ze geleerd hadden, aan alle begeleiders laten zien! 

Ons Vierkeerwijzerproject de Post is inmiddels afgerond. In de posthoek werd druk gewerkt: er werd post bezorgd en opgehaald en kaarten verkocht . Sommige kinderen hebben zichzelf op een postzegel getekend. Weer anderen maakten een postwoordenboek of schreven een minibriefje aan Gerrit de Postduif. Ook hebben we zelf post verstuurd en een bezoek gebracht aan het distributiecentrum van PostNL in Heerenveen. We kregen een rondleiding door het gebouw en er werd ons van alles uitgelegd over de weg die de post aflegt van brievenbus tot brievenbus. Als klapper mochten alle kinderen een kaart naar school sturen t.a.v. zichzelf! Deze post was niet onopgemerkt gebleven. Miranda Boeters (die ook in de klas het een en ander had verteld over haar beroep als postbezorger) kwam de kaarten persoonlijk afleveren, prachtig! 

Nieuws december 2015
December is een spannende, maar ook een gezellige maand. Op 3 december kwam Sinterklaas met z’n pieten bij ons op school. We hebben Sinterklaas toegezongen met het lied: Wat zullen we doen met het rare pietje.

Het was een gezellig middag en de kinderen kregen prachtige cadeautjes.

De Sinterklaaswerkjes zijn nog maar net opgeruimd of de kerstboom staat alweer in de klas. We hebben het in de klas gezellig gemaakt met mooie lampjes en we hebben ook allemaal mooie dingen voor in de kerstboom gemaakt. Ook zijn we druk bezig met het oefenen van liedjes voor het kerstontbijt.

Kortom, een gezellige, sfeervolle tijd.

Nieuws februari 2016
Wat leer je allemaal in groep 3/4 ?

Sommen tot 100
Rekenen en taal en schrijven. We leren lezen. We leren op het bord en op de computer. En woorden en het alfabet en fries en het verkeer regelen.
Tamara, Ilse, Doutsen

Juf Veerle
Juf Veerle is lief en het is leuk met juf Veerle. Juf Veerle kan goed lesgeven en ze kan goed lezen. Ze kan ons goed helpen. Juf Veerle heeft een grappige lach en ze kan mooi zingen. Ze heeft mooie kleren aan en schoenen. Ze heeft mooi blond haar en ze heeft mooie ogen. En ze kan goed nakijken en ze kan goed schrijven.
Emma, Sanne Eva, Rixt, Veerle

Wat is leuk in groep 3/4 ?
Je leert hele leuke dingen en buiten spelen is ook leuk en taal en schrijven ook en het knutselen is ook leuk en het vrije lezen is ook leuk en de gym is ook leuk en de dictees zijn ook leuk en maatje lezen is ook leuk en de woorden van de week zijn ook leuk en in groep 3 /4 is het leuk!
Lieke, Ids, Ilse, Judith

Vierkeerwijzer thema: Water
Het was leuk om het thema water te doen. Het waterorgel was mooi. We hebben een waterleidingstelsel gemaakt. We weten hoe de kringloop van water loopt. En we hebben geleert dat haaien in zoet en zout water leven en dat schorpieioenen in zoet water kunnen leven alleen ze komen niet in Nederland voor.
IJsbrand, Fedde, Tycho, Gerben