Groep 1 & 2

Nieuws van groep 1 en 2
De zomervakantie is voorbij  en we zijn al weer enkele weken naar school geweest. Het was eerst even wennen voor iedereen, maar al gauw vond iedereen zijn draai weer. In onze klas zitten momenteel 14 kleuters. Riemer Bouma en Mads-Hidde Volberda zijn aan het proefdraaien en worden eind september 4 jaar. We hopen dat zij zich snel thuis voelen in onze klas.
Na alle vakantieverhalen zijn we weer lekker aan de slag gegaan. De eerste weken zijn we bezig geweest met regels (bijv.hoe gaan we met het materiaal om, waar zetten we alles neer en hoe ruimen we op? Hoe zitten we in de kring enz.) Nu zijn we met het prentenboek “De mooiste vis van de zee”bezig. Onze klas is omgetoverd als een zee, waar het onderwaterwereld leven te zien is.  Prachtig.

Nieuws oktober 2015
Mads Hidde en Riemer zijn ondertussen ook 4 jaar geworden. Zij komen nu ook alle dagen op school.
De afgelopen weken hebben we heel veel dingen geleerd over de herfst.
We zijn wezen wandelen om te zien wat er allemaal in de natuur verandert als het herfst wordt. Blaadjes vallen van de bomen, kastanjes en eikels en zelfs een rood met witte stippen paddenstoel hebben we gezien.
Van juf Hilda hadden we een tas met appels gekregen. Daar hebben we appelmoes van gemaakt.
MMMMM……. lekker.

Nieuws december 2015
Sinterklaasfeest……… wat een pret.
Op school gespeeld, geleerd
en de schoen gezet.
Rommelpiet zet alles op de kop
en wij ruimen het weer op.
Sint op school
Wat een feest
En nu …….
is de spannende tijd
alweer geweest.

Onze klas is nu in de kerstsfeer.
We maken mooie sterren en versieren kerstbomen.
We zingen veel liedjes.
Vrijdag 18 december vieren we met alle kinderen het kerstfeest
tijdens het kerstontbijt.
Daarna vakantie.

Nieuws maart

Op 25 februari j.l. hebben we meegedaan aan de Groene Spelen. Spelletjes waar het meedoen belangrijker is dan het winnen. We hebben hiervan erg genoten. Sinds kort zijn Hidde Altena Bowe Postma bij ons in de klas gekomen Wij wensen hen dan ook heel veel plezier bij ons op school. We zijn in de klas veel bezig met letters en cijfers en vinden dit reuze leuk. Na een week voorjaarsvakantie mochten we weer naar school. Na gaan we weer werken met onze nieuwe methode 4 x Wijzer. Het thema is deze keer : Piraten. Dat zal vast leuk worden!!!!!